Pages

Thursday, December 9, 2010

Salam Ma'al Hijrah 1432 & Selamat ulangtahun kelahiran dalam bulan Muharam buat Anakku tercinta Muhammad Firdaus

Hari ni sudah masuk hari ke 3 di bulan Muharam 1432 Hijriah.. Bulan pertama dalam kalender umat Islam mengikut peredaran bulan.. Ia memperingati sejarah penghijrahan Rasulullah s.a.w. dari Makkah ke Madinah 1432 tahun yang lalu. Di kesempatan ini ingin ku sampaikan Salam Ma'al hijriah buat semua pengunjung yang di kasihi yang sudi singgah di ruangan ini..

1 Muharam juga merupakan hari bersejarah dalam hidupku 13 tahun yang lalu bila melahirkan putera comel setelah memperolehi 4 puteri. Hijrah jugalah kan.. :) Syukur ke hadrat Illahi yang menganugerahkan buahhati pengarang jantung ni..yang di beri nama Muhammad Firdaus. 

Sepanjang mengandung seingatku tak pernah ku menanyakan jantina bayi yang ku kandung pabila ultra sound di lakukan sewaktu pemeriksaan.  Ku hanya berserah pada Allah dan berdo'a kehadrat Illahi kandungan sihat sempurna.  Alhamdulillah bayi selamat dilahirkan... kegembiraan kami seisi keluarga mewarnai hidup ini..(memori kelahiran anakku Muhammad Firdaus di N3 yang lalu klik di sini)Kelahiran Muharam.. 1 Muharam 1419 (Muhammad Firdaus b. Abd. Jalil - kanan) 
dan sepupunya 2 Muharam 1419 (Muhammad Amiruddin b. Jamaluddin - kiri 
anak adikku Noraini)


Foto lama - tak berapa ingat masa ni mereka berusia berapa tahun
 
"Abah dah ada geng" - suka sangat!!

Sayang pada adik-adik kecil... teringin sangat dia nak adik

Gambar terkini - semasa di Pontian, Johor, 28/11/2010

2 comments:

wIelY wOnkA said...

salm jaln jap... hehehe... saya follow awk follow saya balik...
http://shafie-halim.blogspot.com/

Nora Asfa said...

wlely wonka ~ terima kasih.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails